Bölme İşlemi Problemleri
Bölme işleminin son çalışması bölme işlemi problemleri ile konumuzu bitirmek üzereyiz. Geçmiş konularda bölmede gruplama ve paylaştırma ile giriş yaptığımız bölme işlemine ardışık çıkarma yönteminden bölmeye şeklinde konumuza devam ettik.
Daha sonra bölme işleminin terimlerini ve sembollerini öğrendik. Bu çalışmamızda bölme işlemi problemleri etkinliği ve kısa örnek soru çözümleri yer almaktadır.
Çalışmaya ait bir kaç problem örneği aşağıda verilmiştir. Çalışmanın tamamına PDF formatında aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Problem : Bir bölme işleminde bölüm 6, bölünen 24 ise bölen kaçtır?
Problem : Zeynep ve Aylin 14 tokayı eşit olarak aralarında dağıttı. Zeynep tokalarından 3’ünü Serra’ya verirse kaç tokası kalır?
Problem : Ahıra giren Cenk ahırda 16 ayak saymaktadır? Bu hayvanlar 4 ayaklı olduğuna göre ahırda kaç hayvan vardır?
Problem : 20 eriği Hakan, Emin, Can, Emel ve ben aramızda eşit bölüştürsek her birimize kaçar erik düşer?
Problem : Zeynep 35 lirasının her gün 5 lirasını harcıyor. Buna göre Zeynep kaç günde parasını bitirir?
Çalışmalarımız yoğun emek ve uzun zaman harcanarak hazırlanmaktadır. Bu nedenden dolayı çalışmalarımızı kullanan arkadaşlarımız arkadaşlarına sitemizi önerirse daha fazla öğretmen ve öğrenciye ulaşabiliriz.
ÇALIŞMA İLE İLGİLİ YORUMLARI SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINA YAZABİLİRSİNİZ.
Lütfen çalışmalarla ilgili beğeni ve yorumlarınızı belirtmeyi unutmayın.
Özgün ve yeni içerik anlayışıyla ücretsiz.
Çalışmalarımın iznim olmadan farklı platformlarda paylaşılması kesinlikle yasaktır.
TİCARİ AMAÇLI ÇOĞALTILMASI İZNE TABİDİR.
İndirmek için DOWNLOAD butonuna tıklayınız
ÇOK ŞIK TEŞEKKÜRLER. ELİNE SAĞLIK.