2. Sınıf Matematik Toplama Problemi Kurma
Toplama problemi kurma için verilenler ve istenenlerden yola çıkarak toplama işlemi gerektiren problem kurarız. Bazen sadece verilen bilgilerle
- Version
- Download 5715
- File Size 259.76 KB
- File Count 1
- Create Date 30 Aralık 2018
- Last Updated 7 Mayıs 2019
Toplama Problemi Kurma
Toplama problemi kurma için verilenler ve istenenlerden yola çıkarak toplama işlemi gerektiren problem kurarız. Bazen sadece verilen bilgilerle ya da çözümle yola çıkarak toplama işlemi gerektiren toplama problemi kurup , problem yazabiliriz. Toplama problemi kurmak için dört işlemi bilmemiz gerekiyor.
Biz bu konumuzda toplama ve çıkarma işleminden faydalanarak toplama problemi kurma etkinliği yapacağız. Bilmediğimiz bir konuda soru yazmak çok zordur. Çok iyi bildiğimiz ve hakim olduğumuz konularda soru sorabiliriz. Sorduğumuz soru için çözüm yolları üretebiliriz.
Bu etkinliğimizde MEB kazanımı olan;
1) Doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemini gerektiren problemleri çözer.
a) En çok iki işlemli problemlere yer verilir.
b) Problem kurmaya yönelik çalışmalara da yer verilir.
Örnek:
Verilenler:
- 25 boya kalemi
- 13 tane boya kalemi
İstenen:
Toplam boya kalemi sayısı kaçtır?
Çözüm: 25 + 13 = 38
Problem Kuralım: Zeynep’in 25 boya kalemi vardır. 13 tane boya kalemi de dedesi aldı. Zeynep’in toplam kalem sayısı kaçtır?
Örnek: Aşağıdaki alanlarda yazılı bilgileri kullanarak toplama işlemi gerektiren bir problem kurup, oluşturduğunuz problemin çözümünü yapınız.
Zeynep, Berra, Simit, 23 tane, 19 tane
Problem: ........................................................
Çözüm: ......................................................
Deniz, 8 yaşında, 29 yaşında, annesi, ikisinin yaşı
Problem: ........................................................
Çözüm: ......................................................
FACEBOOK GRUBUMUZA KATILMANIZI BEKLİYORUM. KATILMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.
Lütfen çalışmalarla ilgili beğeni ve yorumlarınızı belirtmeyi unutmayın.
Özgün ve yeni içerik anlayışıyla ücretsiz.
Çalışmalarımın iznim olmadan farklı platformlarda paylaşılması kesinlikle yasaktır.
TİCARİ AMAÇLI ÇOĞALTILMASI İZNE TABİDİR.
10-20 Arası Doğal Sayıları Sayma ve Yazma etkinliğinde nesne sayıları ile bu sayıların yazılışı ele alınmıştır. Bu etkinlikte 201-2018 eğitim öğretim yılındaki yeni müfredata uygun olarak etkinliğimiz hazırlandı. Müfredattaki rakamları okur ve yazar ile nesne sayısı 20’ye kadar (20 dâhil) olan bir topluluktaki nesnelerin sayısını belirler ve bu sayıyı rakamla yazar kazanımı bu etkinlikte işlendi. Çalışmalarım ücretsiz, özgün ve yeni çalışmalardır. Tamamı MEB müfredatına uygun olarak hazırlanmaktadır.
Çalışmalarımla ilgili fikirlerinizi yorum yazarak belirtebilirsiniz.
Özgün ve yeni içerik anlayışıyla ücretsiz.
TİCARİ AMAÇLI ÇOĞALTILMASI İZNE TABİDİR.
Dosyayı indirmek için buraya tıklayınız.
10-20 Arası Doğal Sayıları Sayma ve Yazma etkinliğinde nesne sayıları ile bu sayıların yazılışı ele alınmıştır. Bu etkinlikte 201-2018 eğitim öğretim yılındaki yeni müfredata uygun olarak etkinliğimiz hazırlandı. Müfredattaki rakamları okur ve yazar ile nesne sayısı 20’ye kadar (20 dâhil) olan bir topluluktaki nesnelerin sayısını belirler ve bu sayıyı rakamla...1. Sınıf 0-9 Arası Rakamlar ve Nesne Sayısı Belirleme etkinliğinde verilen varlıkların sayısını bulma, görseldeki hayvanların sayıp rakamla yazma. Eşit sayıda olan varlık sayılarını solundaki kutucuklarda olan varlıklarla eşleştirme bulunmaktadır. 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 rakamlarının birer sayı olduğu ve bu rakamlarla sayıların yazıldığı etkinlikle öğretilmesi amaçlanmıştır.
Lütfen çalışmalarla ilgili beğeni ve yorumlarınızı belirtmeyi unutmayın.
Özgün ve yeni içerik anlayışıyla ücretsiz.
DEĞERLİ ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIM SİTEMİZİN DAHA VERİMLİ VE DEVAMLI OLMASI İÇİN LÜTFEN SİTEMİZDEKİ REKLAMLARA TIKLAYINIZ. TEŞEKKÜR EDERİM.
TİCARİ AMAÇLI ÇOĞALTILMASI İZNE TABİDİR.
Dosyayı indirmek için buraya tıklayınız.
1. Sınıf 0-9 Arası Rakamlar ve Nesne Sayısı Belirleme etkinliğinde verilen varlıkların sayısını bulma, görseldeki hayvanların sayıp rakamla yazma. Eşit sayıda olan varlık sayılarını solundaki kutucuklarda olan varlıklarla eşleştirme bulunmaktadır. 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 rakamlarının birer sayı olduğu ve bu rakamlarla sayıların yazıldığı etkinlikle öğretilmesi amaçlanmıştır. Lütfen çalışmalarla ilgili beğeni ve yorumlarınızı belirtmeyi unutmayın. Özgün...