Etiket: 2 sınıf bölme işlemini ardışık çıkarma
Ardışık Çıkarma İşleminden Bölme İşlemine
Art arda ardışık çıkarma işleminin kısa yoldan yapılışına bölme işlemi denir. Ardışık sayıları art arda sürekli çıkarma yapmak yerine bölme işlemi yapmak işimizi kolaylaştırır. Burada önemli olan çıkan sayının hep aynı olmasıdır. Böyle bir durumda ardışık çıkarma mümkün olur.
Örnek: Dedem elma ağacından topladığı 15 elmayı sepetlere 5’er dağıtmak istiyor. Buna göre dedem elmaları kaç sepete dağıtmıştır. Bunu ardışık çıkarma işlemi ile gösterelim.
15 – 5 = 10
10 – 5 = 5
5 – 5 = 0
Yukarıdaki işlemde sıfır (0) elma kalana kadar ardışık olarak 5’er çıkarma işlemini 3 defa yaptık. Demek ki dedem elmaları 3 sepete eşit dağıtmış. Bu işlemi bölme işlemi olarak gösterelim.
10 ÷ 5 = 3
10= Elmaların sayısı
5= Elmaların kaçar kaçar gruplanacağını gösterir.
3= Her sepete (gruba) düşen elma sayısı
ÇALIŞMA İLE İLGİLİ YORUMLARI SAYFANIN ALTINDAKİ YORUM KISMINA YAZABİLİRSİNİZ.
Lütfen çalışmalarla ilgili beğeni ve yorumlarınızı belirtmeyi unutmayın.
Özgün ve yeni içerik anlayışıyla ücretsiz.
Çalışmalarımın iznim olmadan farklı platformlarda paylaşılması kesinlikle yasaktır.
TİCARİ AMAÇLI ÇOĞALTILMASI İZNE TABİDİR.
Ardışık Çıkarma İşleminden Bölme İşlemine Art arda ardışık çıkarma işleminin kısa yoldan yapılışına bölme işlemi denir. Ardışık sayıları art arda sürekli çıkarma yapmak yerine bölme işlemi yapmak işimizi kolaylaştırır. Burada önemli olan çıkan sayının hep aynı olmasıdır. Böyle bir durumda ardışık çıkarma mümkün olur. Örnek: Dedem elma ağacından topladığı 15 elmayı sepetlere 5’er...